chilipirurile intelectuale
silvia on Jul 4th 2012
aproape oricine se bucură, când găsește un chilipir: o pereche de pantofi la un preț scandalos de mic, o haină la un preț redus, o casă ieftină, un examen la care ai copiat sau a fost atât de simplu, încât nici măcar nu era nevoie să copiezi.
aproape niciodată nu ne bucurăm, când nu reușim ce ne propunem. când ceva ce părea un chilipir ne contrazice. lăcomia noastră pentru bine, ne face să ne simțim nedreptățiti. cam la fel cum s-au simțit părinții și odraslele lor la examenul de evaluare națională, la română. subiectiva/predicativa i-a coalizat pe toți să proclame cât sunt de năpăstuiți: copiii lor nu vor lua 10! nu sunt de acord cu un subiect capcană, dar sunt de acord cu subiecte mai grele, care ridică ceva probleme. subiectul ar fi fost ok, dacă nu alegeau ceva care să suscite atâta controversă, însă asta este o altă poveste.
aș vrea să vad părinți și elevi în stradă, pentru că se simt nedreptățiți și jigniți de subiectele facile de la bac 2012. nu e nimeni care să protesteze că le-a insultat cineva inteligența și munca lor de 12 ani.
la română și istorie sunt niște subiecte de sugari, nu de liceeni. probele au fost concepute clar să poată fi trecute nu cu 5, ci cu minimum 6-7.
și culmea, nimeni dintre cei care susțin examenul-chilipir nu se arată indignați!
Filed in miscellaneous